14

На дану акцію Кабмін спрямує понад 51 млн грн.

Кабінет міністрів України вирішив розподілити близько 51 млн грн видатків освітньої субвенції між місцевими бюджетами, щоб не допустити виникнення заборгованості із заробітної плати педагогам. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України (МОН).

У МОН переконують, що перерозподіл дасть змогу уникнути виникнення заборгованості з виплати заробітної плати педагогам закладів загальної середньої освіти окремих адміністративно-територіальних одиниць Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Згідно з рішенням, буде перерозподілено 51 млн 629,8 тис. грн видатків освітньої субвенції між місцевими бюджетами у межах видатків відповідного регіону, а також розподілено резерв освітньої субвенції в сумі 4 млн 679,8 тис. грн.

У МОН підкреслили, що перерозподіл обсягу освітньої субвенції за рахунок резерву здійснюється через виявлені неточності у даних, які виникли при поданні статистичної звітності та вплинули на формульний розрахунок обсягів освітньої субвенції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет Міністрів України схвалив постанову №1149 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 та зупинення її дії», яка відстрочує збільшення зарплати освітянам.

При цьому т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі усіх запевнив, що зарплати освітян зростатимуть.

Він зокрема повідомив, що уряд схвалив і парламент у першому читанні розглянув проект Державного бюджету України на 2021 рік, яким передбачено на галузь освіти 173,8 млрд гривень, що на 34 млрд грн більше, ніж цьогоріч.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.