23

Олексій Любченко переконаний, що банківська таємниця допомагає уникати сплати податків.

Банківська таємниця є головною, хто підтримує тіньовий ринок зайнятості. Про це зазначив у своєму виступі на Українському пенсійному форумі голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

«Я бачу вирішення чотирьох питань, але комплексних, якщо їх не буде вирішено, то нічого в країні не відбудеться», – сказав він, аналізуючи питання реформування пенсійної сфери.

  1. Баланс населення і баланс робочих місць. За його словами, у 2019 році 11,8 млн українців в активному віці (15-70 років) не мали жодних доходів. Тому він вказав на необхідності сучасного ґрунтовного перепису населення, аби зрозуміти усі процеси, чим займаються ці люди.
  2. Контроль за споживчими витратами. «За 2019 рік українці витратили 3 трлн грн. Але держава контролює лише 1,2 трлн через фіскальний чек. Тобто держава не контролює 60% споживчих витрат, а в кожній такій витраті знаходяться податки», – підкреслив чиновник.
  3. Відкриття банківської таємниці. На його думку, контролюючий орган держави повинен мати доступ до рахунків. Він вказав на необхідності контролювати державними органами більше коштів, у тому числі ті, які зараз знаходяться в електронній сфері. Також, на його думку, «банківська таємниця є головною, хто підтримує тіньовий ринок зайнятості» і тому він вважає, що контролюючий орган повинен мати доступ до банківської таємниці.
  4. Нульове декларування, як точка відліку без можливості легалізації доходів у майбутньому.                

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що народні депутати Юлія Тимошенко і Галина Третьякова почубилися через дату виходу на пенсію жінок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

         

 

    .